Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac

de mihaelar63 in Paste, 3 Noi 2014 | 3438 vizualizari

 

Din ciclul ,, Nimic nu se pierde, totul se transforma '' . Am ramas pe stoc din ziua precedenta cu un spanac scazut foarte bun , doar ca nu mergea asa gol . M-am gandit ca ar fi grozav pe post de sos langa paste de calitate si inca ceva carnita . Preparatul final a fost grozav de gustos si aratos .Pastele lumaconi sunt niste paste tip scoica , uriase , imi plac pentru ca ,, ascund '' bine un sosul .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr muschiulet de porc
  • 500 gr spanac
  • 500 ml lapte
  • 250 gr lumaconi [ [paste tip scoici mari ]
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1 varf cutit nucsoara
  • fulgi chili
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac:

 Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei .

Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si secondimenteaza cu fulgi de chili .

Pastele se fierb in multa apa sarata clocotinda respectand instructiunile de pe punga .Scurgeti pastele .

Ceapa si usturoiul se feliaza si se calesc foarte usor in uleiul ramas . Puneti faina , amestecati si turnati usor laptele amestecand . Se aduga spanacul spalat  si se blenduieste cu mixerul vertical de mana .

Dati gustul final la spanac adugand nucsoara , parmezan si sare .Amestecati in spanac  sosul provenit de la prajirea carnii .

Serviti pastele acoperite din abundenta cu sosul de spanac si cu muschiuletul prajit deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu spanac la cuptor